Senin, 13 Februari 2017

Legenda batu gantung dalam bahasa Albania

Legenda batu gantung dalam bahasa Albania


Në kohët e lashta në një fshat të vogël në brigjet e liqenit Toba ka jetuar një burrë dhe një grua me vajzën e tij të bukur me emrin Chrysanthemum. Përveç bukur, krizantemë klasifikohet edhe si një fëmijë të zellshëm për të gjithmonë të ndihmuar prindërit e tij kur ata ishin duke punuar në një fushë që rezultatet përdoren për të plotësuar nevojat e jetës së përditshme.

Një ditë, krizantemë duhet të punojnë në vetëm fushat, sepse të dy prindërit ishin ekziston një nevojë në fshatin fqinj. Ai ishte i shoqëruar vetëm nga një qen manar emrin Si Toki. Duke arritur në fushat Chrysanthemum vetëm u ul atje duke kërkuar në bukuri natyrore të liqenit Toba. Ndërsa qen, Si Toki, u ul pranë ndezur në fytyrën e punëdhënësit të saj dukej si përballet me një problem. Qeni rastit leh për të shkëputur Chrysanthemum nëse ka ndonjë gjë të dyshimtë rreth fushat.

Në fakt, ditët e fundit Chrysanthemum gjithmonë dukej i pikëlluar. Kjo është për shkak se babai do të organizojmë një martesë me një njeri i ri i cili është ende konsiderohet kushëriri i tij. Në fakt, ai kishte një aferë dashurie me një djalë të ri në fshat dhe kanë premtuar gjithashtu do të nxisë në shtëpi. Kjo situatë e bën të hutuar, duke mos ditur se çfarë të bëni, dhe filloi të dëshpërimit. Nga njëra anë ai nuk dëshiron të zhgënjej prindërit e saj, por nga ana tjetër ai nuk mund të mbajnë për të pjesë me të rinjtë e saj të idhujve.

Pas medituar një moment dhe pa ndonjë rezultat, krizantemë u ngrit nga ku ai u ul. Me lot humb ai ecte ngadalë drejt liqenit Toba. Me sa duket ai ishte shumë i dëshpëruar dhe të kërkuar për t'i dhënë fund jetës së tij duke u hedhur në liqenin Toba. Ndërsa Si Toki kishin ndjekur zotin e tij në buzë të liqenit mund të leh vetëm për shkak se ata nuk e dinë se çfarë po ndodh në mendjet e Chrysanthemum.

Si unë eci drejt shkëmbinjtë në brigjet e liqenit Toba, ajo papritmas ra në një vrimë gur të madh për të marrë në bazë. Dhe, për shkak se ajo është e vendosur në bazë të një shumë të errët, duke e bërë vajzë e bukur u frikësuar dhe bërtiti për ndihmë për qenin e tij. Megjithatë, që nga Si Toki vetëm një kafshë, atëherë ai mund të bëjë asgjë, por vazhdimisht leh rreth gojës të vrimë.

Si Toki pa incidenti menjëherë vrapoi në shtëpi për të kërkuar ndihmë. Në shtëpi Si Toki menjëherë iu afrua prindërit krizantemë që të ndodhë të jetë tashmë në shtëpi. Leh, pawing tokën dhe pacing rreth punëdhënësit të tij, Si Toki përpjekur për të treguar se Chrysanthemum në rrezik.

Vetëdijshëm për atë që nënkuptohet nga qeni, prindërit Chrysanthemum menjëherë u drejtuan për fushën. Të dy vrapoi pas Si Toki deri në buzë të vrimë ku vajzat e tyre bien. Kur dëgjoi britmat e saj nga brenda vrima, Nëna menjëherë të bëjë një pishtar si një pishtar sepse ishte muzg. Ndërsa babai vrapoi përsëri në fshat për të kërkuar ndihmë nga fqinjët.

Papritmas zhurma e bubullimës dhe toka do të dridhen grusht shkatërruese një vrimë ankorua ngadalë dhe mbyllet në vetvete. Chrysanthemums ishin në vrimë të bllokuar në fund dhe nuk mund të ruhen.

Disa kohë pas ndalesa lëkundje, në krye të vrimë që ishte mbyllur dukej një shkëmb i madh që i ngjan trupin e një vajze që duket për të ul receptorin e telefonit në muret e shkëmb në brigjet e liqenit Toba. Njerëzit të cilët panë incidentin besojnë se shkëmbi është një mishërim i Chrysanthemum dhe më vonë u quajt si "Hanging Rock".

Dhe, për shkak se fjalimi Chrysanthemum fundit dëgjuar nga banorët vetëm "parapat, parapat dhe parapat", atëherë zonë rreth Hanging Rock vonë me emrin parapat. Parapat tani është shndërruar në një nga destinacionet turistike në krahinën e Sumatra Veriut.

Artikel ini dipersembahkan oleh :
Obat terlambat datang bulan yang dijual di apotik

Tidak ada komentar:

Posting Komentar