Minggu, 19 Februari 2017

Legenda batu gantung dalam bahasa Kroasia

Legenda batu gantung dalam bahasa Kroasia


U davna vremena u malom selu na obali jezera Toba živio je muža i ženu sa svojom lijepom kćeri pod nazivom Krizantema. Osim lijepe, krizantema je također klasificiraju kao marljiva dijete za uvijek pomažući roditeljima kad su radili u polju da se rezultati koriste za potrebe svakodnevnog života.

Jednog dana, krizantema moraju raditi samo u polja, jer su oba roditelja postoji potreba u susjednom selu. Bio je u društvu jedino pas po imenu Si Toki. Dolazak u poljima Krizantema samo sjedio tamo gleda na prirodne ljepote jezera Toba. Dok je pas, Si Toki, sjeo pokraj zurio u lice svoga poslodavca izgledao kao suočava s problemom. Povremeni lavež psa odvratiti krizantema ako postoji nešto sumnjivo oko polja.

Zapravo, u posljednjih nekoliko dana Krizantema je uvijek gledao mrk. To je zato što će otac dogovoriti brak s mladom čovjeku koji se još uvijek smatra njegov rođak. U stvari, on je imao ljubavnu vezu s mladom čovjeku u selu te su se obvezale će također poticati kući. Ova situacija čini zbunjen, ne znajući što učiniti, i počeo očajavati. S jedne strane nije želio razočarati svoje roditelje, ali s druge strane, nije mogao podnijeti da dio sa svojim idol mladima.

Nakon razmišljajući trenutak i bez ikakvih rezultata, krizantema porastao od mjesta gdje je sjedio. Uz suze gube se polako prema jezeru Toba hodao. Očigledno je bio veoma očajan i želi okončati svoj život skokom u jezero Toba. Dok Si Toki koji je također slijedio svog gospodara do ruba jezera se može laje samo zato što ne znaju što se događa u glavama krizantema.

Dok sam išao prema stijenama na obali jezera Toba, odjednom pao u rupu velikog kamena da se u bazu. I, jer se nalazi u podnožju vrlo tamne, što je lijepa djevojka uplašio i uzvikivali za pomoć svojim psom. Međutim, budući da Si Toki samo životinje, onda je mogao učiniti ništa, ali stalno laje oko ušća rupu.

Si Toki vidio incident je odmah otrčao do kuće pitati za pomoć. Kod kuće Si Toki odmah pristupio krizantema roditelje koji se dogoditi da već biti kod kuće. Laje, pawing zemlju i hodao oko njegovog poslodavca, Si Toki pokušao reći da je krizantema u opasnosti.

Svjesni onoga što se podrazumijeva od strane psa, roditelji krizantema odmah krenuo u polju. I potrčao Si Toki do ruba rupe gdje su im kćeri budu rušile. Kad ju je čuo kako vrišti iznutra rupe, majka je odmah napraviti baklju kao baklja jer je već bio sumrak. Dok je otac bio natrag u selo tražiti pomoć susjede.

Odjednom zvuk groma i zemlja će se tresti razarajući bušiti rupu polako usidren i zatvorila sama od sebe. Krizanteme su u rupi na kraju zarobljeni i ne mogu spremiti.

Neko vrijeme nakon drhtanje prestaje, na vrhu rupe koja je zatvorena se pojavio veliki kamen koji podsjeća na djevojčino tijelo da izgleda kao da visi na zidovima stijene na obali jezera Toba. Ljudi koji su vidjeli incident vjeruju da je stijena je inkarnacija krizantema, a kasnije ga preimenovati kao "Hanging Rock".

I, jer je Chrysanthemum posljednji govor čuli stanovnici samo "Parapat, Parapat i Parapat", onda je područje oko viseća stijena kasnije nazvan Parapat. Parapat sada je pretvorena u jednu od turističkih destinacija u pokrajini Sjevernoj Sumatri.

Artikel ini dipersembahkan oleh :
Obat terlambat datang bulan yang dijual di apotik

Tidak ada komentar:

Posting Komentar