Kamis, 16 Februari 2017

Legenda batu gantung dalam bahasa Bosnia

Legenda batu gantung dalam bahasa Bosnia


U davna vremena u malom selu na obali jezera Toba živeo muža i ženu, s prekrasnim kćer po imenu Chrysanthemum. Osim prekrasne, krizantema je također klasificiran kao vrijedni klinac za uvijek pomažući roditeljima kada su radili na terenu da su rezultati se koriste kako bi se zadovoljile potrebe svakodnevnog života.

Jednog dana, krizantema moraju raditi samo u poljima jer oba roditelja bili postoji potreba u susjednom selu. On je bio u pratnji samo jednog psa po imenu Si Toki. Dolazak u oblasti Chrysanthemum samo sedeo gledajući prirodne ljepote jezera Toba. Dok je pas, Si Toki, seo pored zurio u lice svog poslodavca je izgledalo kao suočava problem. Povremeno lajanje psa odvratiti Krizantema da li postoji nešto sumnjivo oko polja.

Zapravo, u posljednjih nekoliko dana Krizantema uvijek izgledao smrknut. To je zbog toga što će otac dogovoriti brak sa mladić koji se i dalje smatra njegov rođak. U stvari, on je imao ljubavnu aferu sa mladić u selu i obećali su da će podstaći kući. Ova situacija čini zbunjen, ne znajući šta da radi, i počeo u očaj. S jedne strane, on ne želi razočarati svoje roditelje, ali s druge strane, nije mogao da podnese da dio s njom idol mladima.

Nakon razmišljajući trenutak i bez ikakvih rezultata, krizantema porastao odakle je sjedio. Sa suzama gube polako prema Lake Toba hodao. Očigledno je bio veoma očajan i želio da okonča svoj život skokom u jezero Toba. Dok Si Toki koji su pratili svog gospodara do ruba jezera se može laje samo zato što ne znaju šta se dešava u glavama Chrysanthemum.

Dok sam išao prema hridi na obali jezera Toba, odjednom pao u rupu veliki kamen da se u bazu. I, jer se nalazi u podnožju vrlo tamne, što je lijepa djevojka uplašila i vikali za pomoć svog psa. Međutim, s obzirom da Si Toki samo životinja, onda nije mogao ništa, ali stalno laje oko usta rupe.

Si Toki vidio incident odmah otrčala do kuće da traži pomoć. Kod kuće Si Toki odmah prišao Krizantema roditelje koji se dogoditi da već kod kuće. Laje, pawing zemlju i korača oko njegovog poslodavca, Si Toki pokušao da kažem da krizantema u opasnosti.

Svjesni onoga što se podrazumijeva pod pas, roditelji Krizantema odmah krenuo na terenu. Oba ran nakon Si Toki do ruba rupe u kojoj svoje kćeri pasti. Kada je čuo da vrišti iz unutrašnjosti rupe, Majka odmah napraviti baklju kao baklja za to je već bio sumrak. Dok je otac presjekao natrag u selo da zatraže pomoć susjeda.

Odjednom zvuk groma i zemlja će se tresti razarajući udarac rupu polako usidren i zatvoren po sebi. Krizanteme su u rupi na kraju zarobljeni i ne mogu biti sačuvana.

Neki put nakon potresa zaustavlja, na vrhu rupe koje su zatvorene se pojavio veliki kamen koji liči Žena je tijelo koje izgleda vise na zidovima litice na obali jezera Toba. Ljudi koji su vidjeli incident smatraju da je kamen je inkarnacija Chrysanthemum, a kasnije je preimenovan u "Hanging Rock".

I, jer je Chrysanthemum posljednji govor čuje samo stanari "Parapat, Parapat i Parapat", zatim područje oko Hanging Rock kasnije nazvan Parapat. Parapat je sada pretvoren u jedan od turističkih destinacija u provinciji North Sumatra.

Artikel ini dipersembahkan oleh :
Obat terlambat datang bulan yang dijual di apotik

Tidak ada komentar:

Posting Komentar