Rabu, 21 Desember 2016

Cerita Beauty and the Beast bahasa Bosnia

Cerita Beauty and the Beast bahasa Bosnia


U selu u Francuskoj, postoji živio jedan stari naučnik po imenu Maurice. Živio je sa svojom kćeri po imenu Belle. Belle je najlepša devojka u selu, tako da je svaki čovjek u selu volio je puno. Uključujući Gaston, on je bio mnogo bojali ljudi u selu. Belle je bio vrlo sretan da peva i čitati. Ona je uvijek provodi vrijeme u biblioteci da čita knjige. Njena omiljena knjiga bio je jedan od bajke o princu koji je proklet.


Jednog dana Maurice otišao iz grada zajedno sa svojim konjem po imenu Philip. Međutim, u sredini puta, oni su se izgubili i bili napadnuti od strane Wolf Pack. Philip osjetio uplašen pa je skočio vrlo visoka. Maurice koji je u ramenu je padao dok Philip pobjegao. Maurice je bio strah. On je besciljno ran. Onda je došao na vrlo stari dvorac. Izgledalo je vrlo jezivo, ali je ipak ušao u stari dvorac. Dvorac je bio okupiran od strane čudovište po imenu Beast i stanovnici koji su bili čudni predmeti koji su bili živi. Zatim Maurice je uhapšen i stavio u zatvor.


Philip koji je uspio pobjeći iz vuk se vratio u kuću. Belle je bio zabrinut jer Maurice nije se vratio sa Filipom. Odmah je tražio svog oca samo u šumi. Belle tražili u šumi sve dok nije stigla u starom dvorcu. Ušla je u dvorac i našao je otac održava tamo. Kada Belle ušao u dvorac, svi stanovnici dvorca bili vrlo sretni. Odvezli su Belle njenom ocu. Zver je to znao i postao ljut. Sa hrabrosti Belle je ponudio sebe da zamijeni svog oca, koji je uhapšen ako je pušten njen otac. Konačno Beast objavio Maurice ali Belle ostao u dvorcu.


Na prvi Belle volio Beast koji je bio grub i mrzovoljan. Čak i Belle je pokušao pobjeći iz dvorca jer joj Beast grdila. Belle koji je pobjegao iz dvorca napali su vukovi u džungli, ali ju je spasila od Beast koji je išao s njom. Beast se ozlijedio u borbi s vukovima onda doveo Belle vratio u palatu. Nakon dolaska u palati, Belle tretira ranjene zvijeri. Dan za danom prošlo, odnos između Beast i Belle su bili bolji. Oni su postali prijatelj i na kraju pao volimo. Međutim, Beast bojao da izrazi svoju ljubav. Bojao se Belle će ga odbiti jer je bio čudovište. U vrijeme kada Beast hteo da prizna svoja osećanja, Belle vidio njen otac je bio bolestan kroz magiju ogledalo. Pitala Zver između njegovog oca. Sa nespremnost, Beast je pusti.


Jednom Bell se vratili u selo, Belle je bila primorana da se uda za Gaston. Ali Belle odbacili. Gaston je znao da Belle je zaljubio u čudovište u dvorcu u šumi. Belle i njen otac su bili zatvoreni u podrumu Belle kući. Gaston poticao sve seljane da napadne dvorac i ubiti putnike. On je rekao da su bili vrlo opasni i dvorac treba uništiti. Stanovnici koji su podsticali Gaston složili. Oni su otišli u dvorac u lov Beast, ali Belle i Maurice uspio pobjeći iz podruma. Odmah su otišli u dvorac.


Gaston i seljani su uspeli da uđu u dvorac. Napali su svi stanovnici dvorca. Beast koji je bio ljut napao Gaston. Ali, kada bi ubiti Gaston, Zver nisu nastavili svoje postupke i pustila ga. Međutim, Gaston izboden zvijer iz leđa. U to vrijeme Belle je došao i vidio Beast koji je teško povrijeđen. Vidjevši Belle je, Beast postao uzbuđen nazad. Gaston je pokušao da ga napadne nazad. Međutim Beast vešto izbegao Gaston zatim Gaston pao sa vrha dvorca i umro.


Beast je teško ranjen i više nije u stanju da prežive. Baš kao što je prošle niti magije porastao pao, Beast prestao disati. Belle je plakala histerično. Ona je vikao i rekla da volela Zver. Odjednom je došlo čudo. Kletva na dvorac nestao. Scary dvorac je pretvoren u prekrasan palatu, sve njegove stanovnike pretvorio u ljude i zvijer okrenuo u zgodan i žustar princa. Kletva je nestala zbog Belle je iskrenu ljubav Beast. Konačno, Beast i Belle u braku i živjeli sretno do kraja života.
Artikel ini dipersembahkan untuk :

Tidak ada komentar:

Posting Komentar